Çevrim İçi Kısa Film Festivali

Yazıcı-dostu sürüm

Londra, Berlin ve Washington'daki Yunus Emre Enstitüleri tarafından her yıl düzenlenen “Cut Short, Live Long” kısa film festivali bu yıl da heyecanlı bir program vadediyor. 

Londra, Berlin ve Washington'daki Yunus Emre Enstitüleri, her yıl gerçekleşen “Cut Short, Live Long” isimli kısa film festivalini bu yıl büyük bir heyecanla yeniden düzenledi.

25 Ocak Pazartesi ile 30 Ocak Cumartesi günleri arasında düzenlenen çevrim içi festivalde Türk sinemasından yenilikçi, etkili ve yepyeni görüntüler ekranlarda yerini aldı. İstanbul Film Festivali, Busan Uluslararası Kısa Film Festivali, Akbank Kısa Film Festivali, Londra Film Festivali, Raindance Film Festivali, Varşova Film Festivali, Yeni Nesil Kısa Kaplan (Next Generation Short Tiger), Indy Shorts Uluslararası Kısa Film Festivali, Leeds Uluslararası Film Festivali gibi festivallerden ödüller alan bir film seçkisi çevrim içi festivalde yer alıyor. 10 Türk ve 3 uluslararası yönetmenin eserlerinin yer aldığı festivaldeki tüm film gösterimlerinde İngilizce alt yazı yer alıyor.

13 Film İzleyiciyle Buluşuyor

Festival boyunca günde iki film gösterime girecek şekilde düzenlenmiş programda toplam 13 film gösterilmiş olacak. Filmler yayınlandıktan sonraki 24 saat boyunca da seyredilebildi. 

Pazartesi günü ödüllü iki kısa filme başlayan festivalde, Ragıp Türk'ün “Tor” filmi gösterildi. Filmde zor durumda olan yaşlı bir kadının komşusunun bakıcılığını üstlendiğini köpeğini kurtarma hikâyesini anlatılıyor. Mehmet Oğuz Yıldırım'ın dul bir kadının yalnızlık, hatıralar ve rahmetli kocasının ceketindeki lekeyle cebelleşmesinin anlatıldığı  “Lekesiz” (Stainless) isimli film seçkisinde yer alıyor.

27 Ocak’ta gösterime giren Anne Thieme’in yönetmenliğini üstlendiği “Interstate 8” konuşulmamış adaletsizlikleri anlatıyor. Yönetmenliğini Serdar Çotuk’un üstlendiği  “Racoon with Bitcoin” 30 Ocak Cumartesi günü izleyiciyle buluştu.

Gökalp Gönen'in “Avarya”, Erkan Orasan'ın “İkame” (Substitute), İnan Erbil'in “GK”, Sercan Erdoğan'ın “Teselli”(Consollation), Ahmet Keçili'nin “Dede” (Büyükbaba), Ramazan Kılıç'ın “Servis” (The School Bus), Firas Khoury'nin "Maradona'nın Bacakları" (Maradona’s Legs), M. Furkan Daşbilek'in “Bir Nehir Kıyısında” (At A Riverside) ve Molly Manning Walker’ın “Good Thanks, You?” isimli filmler de festivaldeki diğer kısa filmler arasında yer alıyor.

Film gösterimlerinin ardından katılımcılar etkinliğin soru-cevap kısmında yönetmenlere sorularını yöneltti.

***Kısa filmler yalnızca Almanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nden izlenebiliyor.

Diğer Etkinlikler

Hayatın umut ile gerçekleri arasında sanatsal bir şekilde anlatıldığı Türk Belgeselleri Haftası ‘Turkish DocuWeek’...

Yunus Emre Enstitüsü, salgın süreciyle birlikte dijital ortama taşıdığı faaliyetlerine yeni yılda da devam ediyor....