Berlin'de "Tuna Kiremitçi ile Bir Edebiyat Akşamı" Söyleşisi

Yazıcı-dostu sürüm

Berlin Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği "Günümüz Türk Edebiyatı" etkinlik dizisinin ikinci konuğu olan Tuna Kiremitçi, 10 Kasım 2016 tarihinde edebiyatseverlerle buluştu.

“Selanik’te Sonbahar” adlı romanından pasajlar okuyan yazar, romanında Gazi Mustafa Kemal'e düzenlenen bir suikastın başarıya ulaşmasını ve bundan mütevellit bambaşka koşullarda cereyan eden bir hikâyeyi anlatıyor.

Programın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan yazar, Berlin isminin romanlarında geçtiğini fakat kendisinin ilk defa Berlin'e geldiğini ifade ederek, bu buluşmaya imkân sağlayan Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

 

Tuna Kiremitçi Kimdir?

Tuna Kiremitçi, 1973’te Eskişehir’de doğdu. İlk edebiyat ürünleri lise yıllarında Varlık’ta yayımlanan şiirleridir. İlk şiir kitabı 1994 tarihli “Ayabakanlar”dır ve bu kitaptaki şiirlerle 1994 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazanmıştır.

İlk romanı “Git Kendini Çok Sevdirmeden” 2002’de yayımlandı ve yeni bir edebiyat kuşağının müjdecisi sayıldı. Bu İşte Bir Yalnızlık Var (2003), Yolda Üç Kişi (2005), Dualar Kalıcıdır (2007), Küçüğe Bir Dondurma (2009), Selanik’te Sonbahar (2011), Gönül Meselesi (2013), Sonun Geldi Sevgilim (2014), Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları (2015) ve Kendi Seven Ağlamaz (2016), Kiremitçi’nin diğer romanlarındandır.

Tuna Kiremitçi’nin romanları Fransızcadan Çinceye, Arapçadan Bulgarcaya 14 dilde yayımlanmıştır. “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” romanı, 2013’te sinemaya uyarlanmış, başrolleri Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal canlandırmıştır.