Berlin Anadolu’yla Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Berlin Yunus Emre Enstitüsü ve Berlin Oda Senfonisi iş birliğinde 8 Kasım 2019 cuma akşamı muhteşem bir konser gerçekleştirildi.

Philharmonie’nin Kammersymphonie Salonu’nda, Bağlama Ustası Erdal Akkaya’nın Almanya’nın tanınan Orkestra Şefi Jürgen Bruns ve ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği konser müzikseverlerden büyük ilgi gördü. Doğu ve Asya’nın tanınan enstrümanı bağlama ile Batının yaylı enstrümanlarının bir arada kullanıldığı konserde Erdal Akkaya’nın kendine has tekniği büyük beğeni ile karşılandı. Sesi ve yorumuyla Serap Duran ile ritimde Mustafa Boztüy konsere ayrı bir renk kattı.

“Doğu Ekspresi” adlı eseri ile doğu-batı sentezini ortaya koyan Sloven Besteci Marko Muni Mihevc’in besteleri de konserde yerini aldı. Dinleyiciler, Avrupa’dan Anadolu sınırlarına uzanan müzik üslupları ve farklı dönemler arasında bir zaman yolculuğuna tanıklık etti.

Geleneksel müziğin tinsel gücünün Batının orkestra enstrümanlarıyla bütünleştiği konser, müzikseverlere muhteşem bir müzik akşamı yaşattı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Azerbaycan’ın Berlin Büyükelçisi Ramin Hasanov ve KKTC’nin Berlin Büyükelçisi Beniz Uluer Kaymak’ın da yer aldığı konser, yoğun bir katılımla gerçekleşti.