Bakan Kılıç Köln YEE'de

Yazıcı-dostu sürüm

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "(Berlin’de vatandaşlarla buluşacağı toplantı) Umut ediyorum ki geçmiş birkaç gün içerisinde yaşanan bazı şeyler yarın da cereyan etmeyecektir. Ve Almanya, demokrasisinin en iyi şekilde ilerleyebilmesi için bu fırsatı herhalde kaçırmayacaktır.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Berlin’de vatandaşlarla buluşacağı toplantıya ilişkin, "Umut ediyorum ki geçmiş birkaç gün içerisinde yaşanan bazı şeyler yarın da cereyan etmeyecektir. Ve Almanya, demokrasisinin en iyi şekilde ilerleyebilmesi için bu fırsatı herhalde kaçırmayacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Bakan Kılıç, Köln Yunus Emre Enstitüsünde sporcu, spor derneklerinin temsilcileri ve iş adamları ile düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıya Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürü Sinan Aksu ve bakanlık görevlileri de katıldı.

Kılıç, basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüsünün Almanya’daki Türk toplumunun ve özellikle Türkçenin gelişimi konusunda büyük desteği olacağını belirterek, "Çünkü gerçekten hoş bir atmosfer içerisinde güzel bir markanın içerisinde inşallah birçok faaliyetler yapılacak." ifadesini kullandı.

Köln’de bugün 15 Temmuz şehitlerini anma programına katılacağını anlatan Kılıç, şunları belirtti:

“Bizim Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’de artık 60’ı aşkın ilde yapmış olduğumuz '15 Temmuz Gecesi', Türkiye’de yaşanan gerçeklerin neler olduğunu, ülkemizin, milletimizin ve dünyadaki herkesin hem hatırlaması hem doğru bilgilenmesi için başlattığımız bir program. 'İçimizdeki Kahramanlar' programı ki 60’ı aşkın program demek, 150 binden fazla katılımcının bu programa katılmış olması anlamına geliyor." diye konuştu.

Söz konusu programın 15 Temmuz’da yaşananları tüm açıklığıyla yansıtacağını aktaran Kılıç, "Bunun ilk yurt dışı ayağını Köln’den başlatalım istedik. Pazar akşamı da Berlin’de olacak ve bununla alakalı olarak da biz buradayız." ifadesini kullandı. 

"Hollanda’nın durumuna düşmemek lazım"

Bakan Kılıç, Türkiye’de bir halk oylaması sürecinin bulunduğunu anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Anayasa değişiklik paketimiz Meclisimizde görüşüldü ve görüşüldükten sonra da şu anda milletimizin onayına sunuldu. Bununla ilgili olarak da tüm paydaşlar ve siyasi partiler çeşitli programlar yapıyorlar. Bu programlar çerçevesinde yarın Berlin’de vatandaşlarımızla bir araya gelip bu konu üzerine hasbıhal edeceğiz. Kendi fikirlerimizi ortaya koyacağız ve bunun gayet açık bir şekilde iznini almış durumdayız. Umut ediyorum ki geçmiş birkaç gün içerisinde yaşanan bazı şeyler yarın da cereyan etmeyecektir. Ve Almanya, demokrasisinin en iyi şekilde ilerleyebilmesi için bu fırsatı herhalde kaçırmayacaktır diye düşünüyorum. Hollanda’nın durumuna düşmemek lazım.”