Geleceğin Okçuları İstanbul'da Buluştu!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfının hayata geçirdiği Kemankeş Projesi'nin ilk aşaması olan Türk Okçuluğu Eğitimi, 16 ülkeden 40 sporcunun katılımıyla İstanbul'da başladı.

Geleneksel Türk Okçuluğunu dünyaya tanıtmak ve ata sporumuza yeni sporcular kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Almanya, Bosna-Hersek, Fas, Filistin, İran, Japonya, Katar, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lübnan, Malezya, Mısır, Polonya, Sırbistan, Sudan ve Ürdün'den gelen 40 sporcu, İstanbul'da bir araya geldi.

Açılış programının ardından Okçular Vakfı Spor ve Kültür Merkezinde müze, mescid, hünkâr kasrı, kütüphane, eğitim alanları, atölyeler ve atıcılık parkurunu gezen sporcular, gruplara ayrılarak eğitimlere başladı. Geleneksel Türk okçuluğuna dair teorik ve pratik her türlü bilgi ve tecrübenin müfredat kapsamında aktarılacağı eğitim, 33 dersten oluşuyor.

Osmanlı menzil oku yapımından yay kurulumuna, ok atma tekniklerinden Türk okçuluğu puanlama sistemine kadar ilgili tüm konuların öğretileceği eğitim programı çerçevesinde sporculara İstanbul'un tarihi ve kültürel mekânları da gezdirilecek.

Ders programının tamamlanmasının ardından katılımcıların becerilerini sergileyecekleri bir yarışma düzenlenecek. Yarışma sonrasında gerçekleştirilecek kapanış programında ise tüm sporcular sertifikalarını Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş'ten alacak.